| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
اگر از شغل کنونی تان متنفرید ممکن است وسوسه شوید تا پس از ترک آن همه از این نفرت باخبر شوند. همان قدر که این کار منجر به تخلیه روانی تان میشود، ممکن است در نهایت به ضررتان تمام شود. باید شرکت کنونی تان را با شرایطی مناسب ترک کنید. کسی چه میداند؟! شاید روزی با همکارتان دوباره روبرو شوید یا مجبور شوید با شرکت سابقتان برای گرفتن اطلاعات یا انجام کاری تماس بگیرید. خراب کردن پل های پشت سر مسلما به سود شما نخواهد بود. اگر آن قدر از کارتان متنفرید که میترسید کار دست خودتان بدهید بد نیست به نمونه نامه های استعفا مراجعه کنید و نکته هایی درباره چگونگی یک استعفای موقرانه را بخوانید. قبل از آن که استعفایتان را تسلیم کنید، آن را با یک یا دو دوست تمرین کنید و واکنش آنها را بسنجید. اگر نظر دیگران را بپرسید و از آنها کمک بخواهید میتوانید مطمئن باشید اشتباهی که منجر به حسرت شود، نخواهید کرد.
امتیاز : | نتیجه : 8 امتیاز توسط 2 نفر مجموع امتیاز : 2 |
امتیاز : | نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0 |
اختلال کمتوجهی و بیشفعالی، مشکل بسیاری از کودکان و البته نگرانی بسیاری از والدین است.
بعضی از والدین برعکس، حتی شیطنت و خرابکاری مفرط کودکشان را جدی نمیگیرند و آن را به حساب تیزهوشی و کنجکاو بودن او میگذارند.
این آزمون به شما کمک میکند دریابید فرزندتان به مشکل بیشفعالی و کمتوجهی دچار است یا نه.
هنگام جواب دادن به سوالهای زیر، این نکتهها را در نظر داشته باشید:
• سن فرزندتان را در نظر بگیرید.
• رفتار فرزندتان را در 6 ماه گذشته ملاک پاسخ دادن قرار دهید.
• توجه کنید که این آزمون به تنهایی نباید ملاک تشخیص یا درمان یک کودک باشد.
گزارههای زیر را بخوانید و برای هریک، یکی از گزینههای روبهرو را انتخاب کنید (امتیاز هریک از گزینهها در مقابل آنها نوشته شده) و در نهایت، مجموع امتیازهایتان را حساب کنید و تفسیر آزمون را بخوانید.
قسمت اول:
1) فرزندتان به جزییات توجه نمیکند یا در انجام تکالیف مدرسهاش اشتباههای ناشی از بیدقتی دارد؟
2) به سختی میتواند توجهش را حین انجام یک کار و تا پایان آن حفظ کند؟
3) وقتی مستقیما با او صحبت میکنید، به نظر میرسد گوش نمیدهد؟
4) باوجود داشتن میل باطنی به انجام کارها و فهمیدن دستوراتی که به او داده میشود، به دستورات درست عمل نمیكند و نمیتواند کاری را به پایان برساند؟
5) به دشواری میتواند به وظایف و فعالیتهایش نظم دهد؟
6) کارهایی که به تلاش مداوم ذهنی نیاز دارند، دوست ندارد و از انجام آنها طفره میرود؟
7) وسایل لازم برای انجام کارها یا تکالیفش را گم میکند؟ (مداد، کتاب، اسباب بازی و ...)
8) صداها یا محرکهای دیگر به آسانی حواسش را پرت میکنند؟
9) در فعالیتهای روزانهاش فراموشکار است؟
10) با دستهایش ور میرود یا پاهایش را تکان میدهد و وقتی نشسته، سر جایش وول میخورد و میلولد؟
11) مواقعی که لازم است سر جایش بنشیند، صندلی را ترک میکند؟
12) مواقعی که لازم است سر جایش بنشیند، بیش از حد به دور و اطراف میدود و از صندلیها بالا میرود؟
13) انجام بازیهای بیسر و صدا برایش دشوار است؟
14) تمام روز در حال حرکت است، انگار در بدنش موتور کار گذاشتهاند؟
15) بیش از حد حرف میزند؟
16) وقتی از او سوال میپرسید، قبل از اینکه سوال تمام شود، با عجله جواب میدهد؟
17) رعایت نوبت برایش دشوار است؟
18) وسط حرف دیگران یا کار آنها میپرد؟
19) با بزرگسالان بحث میکند؟
20) از کوره در میرود؟
21) آگاهانه از خواستهها و قوانین بزرگسالان سرپیچی میکند؟
22) عمدا دیگران را اذیت میکند؟
23) دیگران را مسوول خطاها یا بدرفتاریهای خود میداند؟
24) حساس است و به سادگی از دیگران میرنجد؟
25) عصبانی یا بیمیل است؟
26) كینهتوز است و دوست دارد تلافی کند؟
27) قلدری میکند، دیگران را تهدید میکند یا میترساند؟
28) کتککاری به راه میاندازد؟
29) برای فرار از کارهایی که باید انجام دهد، یا خلاص شدن از دردسر، دروغ میگوید و دیگران را گول میزند؟
30) از مدرسه فرار میکند؟
31) دیگران را آزار فیزیکی میدهد؟
32) اشیا ارزشمند دزدیده است؟
33) عمدا وسایل دیگران را خراب میکند؟
34) اشیایی را به کار برده که میتوانند صدمه جدی ایجاد کنند. (چاقو، چوب، آجر، اسلحه)
35) حیوانات را آزار میدهد؟
36) عمدا آتش روشن میكند که خرابی به بار بیاورد؟
37) بیاجازه وارد خانه یا محل کار یا ماشین کسی میشود؟
38) شب بدون اجازه از منزل بیرون میماند؟
39) شبانه از منزل فرار کرده است؟
40) کسی را مورد سوءاستفاده جنسی قرار داده است؟
41) مضطرب، هراسان یا نگران است؟
42) به خاطر احتمال خطا، از امتحان چیزهای جدید میترسد؟
43) احساس بیارزشی یا حقارت میکند؟
44) به دلیل بروز مشکلات، خودش را سرزنش و احساس تقصیر میكند؟
45) احساس تنهایی میکند و حس میکند کسی او را نمیخواهد و دوست ندارد. میگوید: «کسی من را دوست ندارد.»
46) ناراحت، غصهدار یا افسرده است؟
47) نگران رفتار و ظاهر خود است و همیشه خجالت میکشد؟
تفسیر آزمون
اگر شما هم فکر میکنید فرزندتان بیشفعال است، این آزمون به شما کمک میکند تا این حدستان را ارزیابی کنید، اما دقت داشته باشید که این آزمون به تنهایی نمیتواند و نباید ملاک تشخیص قرار گیرد. همچنین پاسخ مثبت به یک یا چند سوال نشانه وجود مشکل نیست. برای تفسیر نمرههای آزمون به نکتههای زیر توجه کنید:
• الف) اگر بین سوالهای 1 تا 9 حداقل به 6 سوال پاسخ «اغلب» یا «تقریبا همیشه» دادهاید و در بین سوالهای 48 تا 55 حداقل یك پاسخ «مشکل اندکی دارد» یا «مشکل جدی دارد» دارید، احتمالا كودكتان با اختلال کمتوجهی روبروست.
• ب) اگر در بین سوالهای 10 تا 18 حداقل به 6 سوال پاسخ «اغلب» یا «تقریبا همیشه» دادهاید و در بین سوالهای 48 تا 55 حداقل یک پاسخ « مشکل اندکی دارد» یا «مشکل جدی دارد» داشتهاید، احتمالا فرزندتان با اختلال بیشفعالی روبراست.
• ج) اگر هر دو نتیجه «الف» و «ب» را از آزمون گرفتهاید، احتمالا كودكتان با اختلال بیشفعالی و کمتوجهی (ADHD) روبراست.
قسمت دوم:
عملکرد کودک
48) عملکرد کلی فرزندتان در مدرسه چگونه است؟
49) خواندن فرزندتان چگونه است؟
50) نوشتن فرزندتان چگونه است؟
51) ریاضی فرزندتان چگونه است؟
52) ارتباط او با والدینش چطور است؟
53) ارتباط او با خواهر و برادرش چطور است؟
54) ارتباط او با همسالانش چطور است؟
55) مشارکت او در فعالیتهای جمعی (مانند بازیهای تیمی) چگونه است؟
چه میتوان کرد؟
اگر نتایج الف، ب، یا ج گرفتهاید، حتما فرزندتان را نزد یک روانپزشک یا روانشناس ببرید. تشخیص اختلال کمتوجهی و بیشفعالی (ADHD) به این سادگیها نیست. حتی بعد از انجام این آزمون نیز نمیتوان به تشخیص قطعی رسید، بنابراین بهتر است قبل از اینکه هرگونه برچسبی به فرزندتان بزنید، برای ملاقات با یک روانپزشک یا روانشناس برنامهریزی کنید. بدون مشورت با روانپزشک در مورد وضعیت فرزندتان تصمیم نگیرید و به خصوص در حضور کودک در مورد بیشفعالی حرفی نزنید.
امتیاز : | نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0 |
چه طور هرزه خوری مان را کم کنیم؟ 7 توصیۀ واقعاً مؤثرما در این نوشتار ترفندهایی برای مبارزه با هرزه خوری به شما پیشنهاد میدهیم! در واقع، هرزه خوری و ریزه خوری بین وعده های غذایی یکی از دام هایی هستند که ما را به تلۀ چاقی میاندازند. هر چه این میان وعده ها چرب تر و شیرین تر باشند، فواید غذایی کمتری برای ما با خود به همراه دارند. آنها کالری های بی محتوا و بیهوده ای هستند که فوراً ذخیره میشوند و افزایش مییابند، در حالیکه سیرمان هم نمیکنند!برای کنترل وزن و حتی برای کم کردن اندکی وزن، ریزه خواری باید به موارد استثنایی و جزیی محدود شوند.
امتیاز : | نتیجه : 11 امتیاز توسط 4 نفر مجموع امتیاز : 4 |
وظایف منیزیم
این مادهمغذی در متابولیسم انرژی و سوختوساز گلوکز، چربیها و پروتئینها، انقباض عضلات در سلولهای ماهیچهای و قلب، گشاد شدن شریانهای قلبی، انتقال عصبی و ساختمان استخوانها و دندانها نقش دارد بنابراین با تامین نشدن نیاز روزانه به این مادهمعدنی، میتوان انتظار داشت عملكرد هر یک از این ارگانها دچار اختلال شود، مثلا گرفتگی عضلات، بینظمی در ضربان قلب و افزایش سطح کلسترولخون. بررسیها نشان دادهاند با دریافت روزانه منیزیم كافی، خطر بروز بیماریهای قلبی، فشار خون، دیابت و البته پوکیاستخوان كاهش مییابد بنابراین به کسانی که مستعد ابتلا به این بیماریها هستند، توصیه میشود منابع غذایی این مادهمعدنی را در رژیمغذایی روزانهشان بگنجانند.
علایم بروز کمبود
گرفتگی عضلات، بیاشتهایی، تهوع و استفراغ، افزایش تریگلسیرید خون، احتباس آب و سدیم در بدن و اختلال در عملکرد ویتامینD، افرادی که به کمبود منیزیم دچار هستند، از مشکلاتی مانند افسردگی، اختلال در تمرکز و تحریکپذیری رنج میبرند. اگر پزشک برای شما مکمل منیزیم تجویز کرد، بهتر است که مقدار دارویی این مکمل را در طول روز تقسیم و همراه غذا آن را میل کنید.
منابع غذایی
آنچه باید درباره منیزیم بدانیدکه در هر لیوان از آن 163 میلیگرم منیزیم وجود دارد. گوجهفرنگی نیز منیزیم فراوانی دارد. در میان مغزها، بادام، فندق و تخمه کدو حلوایی بیشترین مقدار منیزیم و نزدیک به 156 میلیگرم از این مادهمغذی دارند. انواع لوبیاها هم از منابع منیزیم هستند به خصوص لوبیای چشم بلبلی و سفید. در گروه میوهها، موز و انجیر خشک منیزیم بیشتری دارند و در گوشتها ماهی تن مملو از منیزیم است. غلات سبوسدار نیز از منابع عالی این مادهمعدنی محسوب میشوند و توصیه میشود برای تامین منیزیم روزانه از این گروه غذایی استفاده شود.
شرایط بروز کمبود
رژیمهای غذایی سرشار از موادغذایی تصفیهشده، زمینه بروز کمبود منیزیم را فراهم میکنند. پیروی از برنامهغذاییای که سبزیها در آنها سهمی ندارند، احتمال کمبود منیزیم را بالا میبرد. فعالیتهای ورزشی شدید، مصرف داروهای ادرارآور، ملینها، استروییدها، داروهای شیمیدرمانی و آنتیبیوتیکها مانند جنتامایسین نیز زمینهساز کمبود منیزیم هستند. ابتلا به دیابت و بیماریهای التهاب روده، اسهال و بیماریهای مربوط به پانکراس هم زمینهساز بروز علایم کمبود منیزیم است و مصرف زیاد الکل هم از دیگر عوامل ایجادکننده کمبود این مادهمغذی محسوب میشود.
مقدار موردنیاز
نتایج آخرین بررسیها نشان دادهاندمقدار موردنیاز هر گروه سنی به این مادهمعدنی به این ترتیب است:
کودکان 1 تا 3 ساله 80 میلیگرم
4 تا 8 ساله 130 میلیگرم
9 تا 13 ساله 240 میلیگرم
14 تا 18 ساله 410 میلیگرم
19 تا 30 ساله 310 تا 410 میلیگرم
30 به بالا 320 تا 420 میلیگرم
توجه داشته باشید که در بزرگسالان، مقدار کمتر ذكرشده نیاز خانمها و مقدار بیشتر نیاز آقایان را به منیزیم نشان میدهد. البته در دوران بارداری این نیاز در خانمها هم بیشتر میشود و به 360 میلیگرم میرسد. در دوران شیردهی، نیز مقدار موردنیاز 320 میلیگرم است.
امتیاز : | نتیجه : 8 امتیاز توسط 2 نفر مجموع امتیاز : 2 |
این هفته به این موضوع پرداختهایم و حتی با چند نفر از استفادهکنندگان لنز راجع به مشکلاتشان صحبت کردیم و نظر کارشناس سلامت را جویا شدیم.بیشک پس از مطالعه این مطلب به بسیاری از سوالاتتان پاسخ داده میشود....
پرسش اول: صبح كه از خواب بیدار شدم، در آینه نگاهی به خودم انداختم. احساس كردم یكی از چشمهایم بزرگتر از چشم دیگرم شده؛ زیاد جدی نگرفتم و گفتم حتما بعد از خواب و ورم صورتم چهرهام به این شكل درآمده. صورتم را شستم و چند دقیقه بعد دوباره در آینه نگاهی به صورتم انداختم و دیدم موضوع جدیتر از آن است كه فكر میكردم؛ واقعا یكی از چشمهایم بزرگشده بود و حتی یك لكه سفید هم روی چشمم میدیدم.
سریع به یكی از مراكز چشمپزشكی مراجعه كردم و درباره اینكه چه مدت است لنز استفاده میكنم و مشكل چشمی داشتهام یا نه و... توضیح دادم. پزشك بعد از معاینه، تشخیص عفونت باكتریایی دادند و استفاده از لنزها را تا مدت زیادی برایم ممنوع كردند اما توضیح دقیقی درباره این عفونت باكتریایی و علت ایجادش و... ندادند، فقط گفتند لنزهایم این عفونت را ایجاد كردهاست و به نوعی آلوده شده بودند.
پس از مدتی استفادهنكردن از لنزها و مصرف قطرههای چشمی مختلف، مشكلم برطرف شد اما هنوز نگرانیام درباره چشمهایم وجود دارد چون گاهی احساس میكنم یكی از چشمهایم بزرگتر از دیگری میشود. علت چیست؟ بعضیها میگویند دچار فشار چشم شدهام.
پرسش دوم: دچار سوزش چشم شده بودم، سوزش چشمی كه مدام بیشتر میشد. كمی هم در چشمهایم احساس خارش داشتم. لنزهایم را از چشمهایم بیرون آوردم اما همچنان چشمهایم میسوخت. فردا صبح وقتی كه عینك زدم و راهی محل كارم شدم، در نورآفتاب نمیتوانستم چشمهایم را باز نگهدارم زیرا به شدت میسوختند.
به چشمپزشك همیشگیام مراجعه كردم و تشخیص او زخمشدن سطح قرنیهچشم بود. مدت زیادی از لنزهایم مصرف نكردم و در آن مدت قطرههای مختلف استریل چشمی مصرف كردم؛ اما هنوز هم گاهی در نورآفتاب دچار سوزش شدید چشم میشوم. چه باید بكنم؟ علت چیست؟ آیا لنزها باعث تشدید این حالت و حساسشدن به نور میشوند؟
پرسش سوم: مدت زیادی است از لنز استفاده میكنم. از طرفی مدام از اطرافیان میشنوم كه لنز ضرر دارد بهخصوص در هوای آلوده تهران. میخواهم چشمهایم را عمل كنم اما واقعا هنوز تصمیم جدیای برای این كار نگرفتهام. از طرفی شنیدهام عمل لیزیك كسانی كه مدت زیادی لنز استفاده كردهاند، نتیجه خوبی ندارد. چه باید بكنم؟
پرسش چهارم: میخواهم تا چند ماه دیگر چشمهایم را عمل لیزیك كنم و پزشكم تجویز كرده در این مدت عینك به چشمهایم بزنم و به هیچوجه از لنز استفاده نكنم اما وقتی عینك میزنم، دچار سرگیجه و سردرد میشوم. وقتی به چشمپزشك مراجعه كردم، گفت شماره عینكم درست است اما به دلیل اینكه مدت زیادی از لنز استفاده كردهام، چشمهایم دیگر نمیتوانند به فاصله كانونی عینك عادت كنند.
پرسش پنجم: مدام چشمهایم دچار عفونت میشود؛ یعنی حداقل سالی یكبار دچار عفونت چشمی میشوم و قی سفید رنگی گوشه چشمهایم جمع میشود. قطرهای كه بیشتر مواقع برای من تجویز میشد «نفازولین» بود اما به تازگی شنیدهام بدترین قطره چشمی است چون فقط مویرگهای چشم را گشاد میكند و قرمزی چشم را از بین میبرد. آیا واقعا اینطور است؟ اگر واقعیت دارد پس چرا این قطره برای افراد زیادی تجویز میشود؟
دكتر ایرج احدزادگان
جراح چشمپزشك، فوق تخصص گلوكوم، استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران پاسخ می دهند:
قبل از اینكه بخواهم به یكیك این مشكلات پاسخ دهم، لازم است نكتهای كلی در مورد لنز تذكر بدهم. لنز در واقع چیزی جز یك قطعه پلاستیكی نیست كه بشر آن ساخته تا با كمك آن اشكالهای موجود در دید را اصلاح كند بنابراین از آنجا كه این عامل خارجی جزء ساختمان طبیعی و خدادادی چشم ما نیست، باید تا میتوانیم استفاده از آن را محدود كنیم تا این بار اضافی كه روی چشمها قرار میگیرد، به آنها صدمه نزند.
دور و بر ما پر است از عوامل محیطی تحریككننده چشم، از آفتاب گرفته تا هوای آلوده و بخارهای ناشی از موادشیمیایی پس نباید خودمان هم یك عامل محرك را به صورت بار اضافی تحمیل كنیم. چشمها در هوای آلوده كه خشكی هوا بیشتر میشود، با پلك زدنهای مكرر، سعی میكنند رطوبت مورد نیاز خود را به دست بیاورند اما وقتی لنز روی سطح چشم باشد، گاهی این كار كافی نیست و چشمها تحریك میشوند. لنز بد نیست اما مدت استفادهاش باید محدود شود. بهتر است كسی كه هر روز سر كار میرود و 8 ساعت لنز در چشمش میگذارد، روز تعطیل كه در خانه است، عینك بزند تا هم چشمش یك روز استراحت كند و هم عادت به عینكش از دست نرود.
پاسخ اول: به نظر میرسد در رعایت اصول مراقبت از لنز سستی كردهاید. رعایت نكردن بهداشت دستها، تمیزنبودن ظرف جای لنز یا آلوده بودن داروی لنز میتواند این مشكل را ایجاد كند. بهتر است ظرف لنز كوچكی تهیه كنید تا ماده نگهدارنده زود تمام شود و بیش از 2 یا 3 ماه نماند. ظرف لنز یا داروی آن را نباید درون قفسههای مخصوص حمام گذاشت.
چون رطوبت آن این مواد را خراب میكند. مشكل هیچ ربطی به فشار چشم ندارد و به نظر همان زخم شدن قرنیه است. زخم قرنیه میتواند عفونی یا غیرعفونی باشد كه درمان حالت عفونی سختتر و طولانیتر است. خوشبختانه عفونت شما از نوع باكتریایی است چون زخم قارچی جدیتر و درمانش سختتر است.
پاسخ دوم:
شما دچار زخم قرنیه چشم اما از نوع غیرعفونی شدهاید. خود این خراشها و آسیبهایی كه به دلیل استفاده از لنز به سطح چشم وارد میشود، حالت فوتوفوبی (ترس از نور) ایجاد میكند و باعث آبریزش و قرمزی چشم میشود. به هر حال اینها از عوارض استفاده از لنز هستند، مدت استفادهتان را محدود كنید.
پاسخ سوم و چهارم: كسانی كه جراحی لیزیك انجام دادهاند، لازم است حداقل 2 هفته قبل از عمل لنز خود را كنار بگذارند و از عینك استفاده كنند. این یك اصل مهم و ضروری و از لازمههای عمل لیزیك است. اگر مدتهاست از لنز استفاده میكنید، قطعا هنگام استفاده از عینك سردرد میگیرید و امكان دارد دیوار و زمین را كج و معوج ببینید. این مشكل از عینك یا چشم شما نیست بلكه به دلیل مشكل تطابق چشم با فاصله كانونی جدید است. به هر حال چارهای جز تحمل این وضعیت نیست. اگر گهگاه از عینك استفاده كنید، به این معضل دچار نمیشوید.
امتیاز : | نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0 |
امتیاز : | نتیجه : 5 امتیاز توسط 1 نفر مجموع امتیاز : 1 |
بارها پیش آمده که به خودمان قول داده ایم، مثلا عادت بهتر غذا خوردن یا پشتیبان گرفتن از اطلاعات کامپیوتر یا هر عادت خوب دیگری را در خودمان ایجاد کنیم. اما اغلب موارد این عادت ها به زودی از بین می روند و فراموش می شوند.
در این مطلب چند راه و روش برای ساختن عادت و راه های جلوگیری از شکسته شدن آنها را آورده ایم. پس در ادامه با ما باشید.
مطمئن شوید زندگی تان روی روال است
ضرب المثلی داریم که می گوید « هیچ زمانی بهتر از الان نیست ». زیرا نیروی اراده شما محدود است و بهترین زمان شروع کار همین الان است. اما با این حال روان شناسان توصیه می کنند که قبل از شروع یک عادت جدید، مطمئن شوید زندگی منظمی دارید. به عبارت دیگر اگر در استرس هستید و زندگی تان بهم ریخته، شروع یک کار یا عادت جدید که با زندگی روزمره متفاوت است، کار درستی نبوده و ادامه دادن آن بسیار مشکل خواهد بود.
تمام تمرکز خود را روی یک عادت بگذارید
ما قصد نداریم این کار را آسان جلوه دهیم. ساخت یک عادت گاهی مشکل است. عادت ها کارهایی هستند که عمیقا با رفتار شما عجین شده اند. به همین دلیل ترک یک عادت بد بسیار مشکل ( و موجب مرض ) است. و به همین دلیل ساخت یک عادت خوب احتیاج به تلاش زیاد دارد تا تبدیل به کارهای روزمره و اتوماتیک تان شود.
اگر در همان ابتدا قصد ساخت چندین عادت را به یک باره داشته باشید، احتمالا همه آنها شکست خواهند خورد. بنابراین فقط روی یک عادت، تمرکز داشته باشید – حتی اگر این عادت بسیار کوچک است – و یکی یکی به سراغ بعدی ها بروید.
به تدریج پیشرفت کنید
زمانی که یک هدف تعیین می کنید تا هر روز انجام دهید ( مثلا ورزش کردن )، مشکل است که به سرعت آن عادت شکل گیرد و معمولا مدتی زمان می برد. پس اگر در روزهای اول آن عادت را انجام ندادید ( یا اینکه آن جور که می خواستید انجام ندادید )، چندان به خود سخت نگیرید. عادت های خوب را آهسته و پیوسته شروع کنید تا با موفقیت بیشتری در شما نهادینه شوند.
برای این کار باید برای خود اهداف کوتاه مدت ( مثلا در هر هفته ) تعیین کنید.
در شروع ورزش روزانه به خود فشار نیاورید. در هفته اول دو یا سه روز ورزش کنید. سپس به آرامی آن را بیشتر کنید و ادامه دهید. هر چه بیشتر ادامه بدهید، ادامه بیشتر آسان تر خواهد شد.
عادت جدید را پشت عادت هایی که قبلا شکل گرفته اند، سوار کنید
در نکته های سلامت ذهن سایت eHow یک راه بسیار عالی برای نهادینه کردن عادت آمده است: عادت جدید را بر پشت piggyback یکی از عادت های همیشگی تان، سوار کنید. فرض کنید می خواهید عادت کنید تا هر روز دندان های تان را با نخ دندان تمیز کنید. اما گاهی به علت فراموشی یا تنبلی آن را انجام نمی دهید. خب، نخ دندان را کنار مسواک خود بگذارید و همیشه پس از مسواک، از نخ دندان نیز استفاده کنید. یا مثلا اگه باید هر روز ویتامین مصرف کنید، قوطی آن را داخل ماگ قهوه خوری تان بگذارید. حالا صبح ها همراه با خوردن قهوه همیشه یادتان می ماند که ویتامین های تان را نیز مصرف کنید .
با شخص دیگری همراه شوید
گرچه قدیمی است اما هنوز هم در بسیاری جاها داشتن شریک جواب می دهد. پس یک همکار پیدا کنید.
رفتن به سالن ورزش یا رژیم گرفتن می توانند بسیار مشکل باشند، خصوصا اگر شما تنها باشید. اما اگر شخص دیگری نیز همراه شما ورزش کند یا رژیم بگیرد، احتمال ادامه کار بسیار بیشتر می شود. ( زیرا اگر روزی یکی از شما عادت خود را انجام ندهد، نفر دوم، او را به انجام آن تشویق می کند. از طرف دیگر چون به فرد قول داده اید که این عادت را ادامه دهید، به خاطر خجالت اش هم که شده ادامه می دهید .)
۲۱ روز آن را انجام دهید
پس از انجام اهداف کوتاه مدت اولیه، زمانی که به هدف اصلی و نهایی رسیدید، شاید انجام آن بسیار مشکل به نظر برسد. (« من تا آخر عمرم هر روز ورزش خواهم کرد »). اما بدانید، زمانی که یک عادت نهادینه شود، ادامه آن بسیار آسان تر خواهد بود.
مطالعات نشان می دهند که لازم نیست تمام عمر برای داشتن یک عادت بجنگید، بلکه تنها ۲۱ روز برای شکل گیری یک عادت کافی است. پس از این زمان قسمت مشکل کار تمام شده و بقیه خود به خود پیش خواهد رفت. زیرا عادت نهادینه شده و از این به بعد خود مغزتان آن را یادآوری و اراده کافی برای انجام آن تولید می کند. منظور این نیست که پس از ۲۱ روز دیگر هیچ تلاشی لازم نیست ـ اما تلاش خیلی کمتری نیاز دارید – منظور از این قانون دادن یک هدف برای روزهایی است که احساس نامیدی می کنید. در این زمان به خودتان بگویید که « فقط تا روز ۲۱ ادامه بده ».
امتیاز : | نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0 |
امتیاز : | نتیجه : 1 امتیاز توسط 1 نفر مجموع امتیاز : 1 |
18 - ایمیلهای دریافتی از منابع ناشناس را باز نكنید. به لینكهای ارائه شده در ایمیلها اعتماد نكنید، به عنوان نمونه بانكها و موسسات اعتباری هیچ گاه از طریق نامه های الكترونیكی اطلاعات محرمانه شما را درخواست نمی كنند. بنابراین هرگاه در صندوق پستی خود نامه هایی از این دست را مشاهده كردید به سرعت آن را حذف كنید. از داده های حساس خود نسخه پشتیبان تهیه نموده و در جایی امن نگهداری كنید.
امتیاز : | نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0 |